Amsterdam verwelkomt elk jaar heel veel bezoekers. Volgens sommigen zelfs een beetje té veel. Gelukkig ontdekken steeds meer bezoekers dat er ook buiten de hoofdstad veel moois en leuks te beleven is. Het strand bijvoorbeeld, niet voor niets heet Zandvoort tegenwoordig ook wel ‘Amsterdam Beach’. Qua natuur krijgen het Muiderslot, Waterland en de Keukenhof steeds meer aandacht.

Ook de dorpen en steden buiten de stadsgrenzen van Amsterdam trekken veel bezoekers. De pracht en praal, maar ook de rust en ruimte van Groot-Amsterdam staan bij steeds meer toeristen op de kaart. B&B Hendricus ligt in het hart van Groot-Amsterdam, tussen de hoofdstad, Zandvoort, Haarlem en de bollenstreek. Vanuit de B&B ligt het mooiste van Holland op slechts een steenworp afstand.

Dicht bij Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Wel zin in de stadse geneugten, maar niet in de drukte? B&B Hendricus is ideaal gelegen tussen rustgevende natuur en grootstedelijk avontuur. Buslijn 340 stopt dichtbij de deur. Deze brengt je naar het centrum van Haarlem (20 minuten) of naar Amsterdam (25 minuten), Den Haag of Rotterdam zijn uitstekend te bereiken vanuit Hoofddorp.. De B&B is omringd door veel parken en ligt aan een van de oudste straten van Hoofddorp. Vlak om de hoek ligt de Geniedijk, waar je fijn kan wandelen of fietsen naar Haarlem of Aalsmeer.

Dicht bij Schiphol
Wil je heerlijk uitgerust een vroege of lange reis beginnen op Schiphol Airport? Dan is B&B Hendricus is jouw adres voor een ongestoorde overnachting! Hoewel Hoofddorp lekker dicht bij Schiphol ligt, zijn de vliegtuigen al geland als ze bij ons in de buurt komen. Je rust wordt dus niet verstoord door het lawaai van vliegverkeer. De auto kan je altijd gratis parkeren in de buurt. Met de bus die voor de deur stopt, ben je binnen 17 minuten op Schiphol. Geen files, wel gratis parkeren bij Schiphol.

Restaurants Hoofddorp
Op zoek naar een restaurant in Hoofddorp? B&B Hendricus ligt op loopafstand van het winkelcentrum Hoofddorp, waar verschillende restaurants zijn. We noemen er een paar, waartoe ook een aantal IENS toppers behoren:

Anak Blitar, Indonesisch, alle dagen open, Concourslaan 8A
Namaste, Indiase keuken, alle dagen open van 11:00 tot 22.00, Kruisweg 1017
Trattoria Buoni Amici, Italiaans, open: di t/m zon, ook voor lunch, Concourslaan 3
Strandpavilioen Papa’s Beach House, eten en drinken in het Haarlemmermeerse Bos, IJweg 961

Uit in Hoofddorp
Niks te beleven in Hoofddorp? Dat dacht je maar! Je kunt in Hoofddorp 7 dagen per week geweldig shoppen, uitgaan en genieten van een hapje of drankje. We hebben een theater, een cultureel centrum en een bioscoop. Er zijn veel restaurants en cafés. Het theater bevindt zich op twee locaties: De Meerse (Raadhuisplein 3) en Het Oude Raadhuis (Hoofdweg 675). Het cultureel centrum heet PierK (Raadhuisplein 3), en onderdeel daarvan is Muziekcentrum Duycker. Hier kan je terecht voor Jamsessies, Rock of Hardtech, ze bieden het allemaal. Leuk voor een avond uit! De bioscoop Kinepolis (raadhuisplein 12) heeft 8 zalen en een eigen bar/lounge. Kinepolis biedt ook ruimte aan opera, ballet en live-concerten. Het Claus Park (Bosweg 19) aan het Haarlemmermeerse Bos biedt een keur aan amusement en entertainment, zoals restaurants, bars, bowlingbanen, een escape room en een casino.